• strub_bg.png

    Koelsmeermiddelen

    altijd de hoogste kwaliteit

strub_stabillo_cut_alb.jpg

Emulsies

Petroline levert zorgvuldig geselecteerde metaalbewerkingsvloeistoffen van hoge kwaliteit.

Onze vaste partner Strub produceert al meer dan 50 jaar high-end emulsies, vanuit hun Zwitserse hoofdvestiging. Strub heeft een sterke reputatie op de Zwitserse markt en wordt beschouwd als toonaangevende speler op het gebied van productinnovatie.

De juiste keuze voor elke situatie

De keuze van de juiste vloeistof is afhankelijk van diverse factoren, waaronder het te bewerken materiaal, waterhardheid, standtijd en het type machine. Wij begeleiden u bij het selecteren van de optimale vloeistof voor elke situatie, om zo uw bewerkingsprocessen te optimaliseren.

Watermengbare, oliehoudende metaalbewerkingsvloeistoffen
Deze vloeistoffen variëren van emulsies met een hoog of laag percentage minerale olie tot halfsynthetische verspaningsvloeistoffen met verminderde olie-inhoud. De halfsynthetische varianten maken gebruik van estertechnologie voor uitstekende smering, resulterend in micro-emulsies die eenvoudig mengen en weinig nevelvorming veroorzaken tijdens verspaningsprocessen.

Enkele producten uit ons assortiment:

STRUB Stabillo Cut Extreme: Universele half-synthetische verspaningsvloeistof met een laag oliepercentage.
STRUB Stabillo ALB SW: Universele half-synthetische verspaningsvloeistof met een gemiddeld oliepercentage.
STRUB Stabillo Cut Extreme EP: Universele verspaningsvloeistof met EP-additieven, geschikt voor RVS.

Olievrije synthetische metaalbewerkingsvloeistoffen
Deze vloeistoffen, op basis van zepen en esters, zorgen voor een efficiënte spaanafvoer en bieden een lange levensduur, goede smering en koeling. Ze zijn huidvriendelijk en veroorzaken weinig mist, wat gunstig is voor zowel mens als milieu.

Een voorbeeld van ons aanbod in deze categorie is de STRUB Stabillo Grind 15, een universele, olievrije metaalbewerkingsvloeistof die breed inzetbaar is op verschillende materialen en bewerkingen. Het biedt uitstekende scheidende eigenschappen ten opzichte van leibaanolie en veroorzaakt geen schuimvorming bij zacht water.

Ook bieden wij hoogwaardige snijolie van STRUB met uiteenlopende viscositeiten voor efficiënte verspaningswerkzaamheden.

Onderhoud en controle

Het is wenselijk om op regelmatig terugkerende basis de kwaliteit van de vloeistof en de inhoud van de machinereservoirs te controleren. Uitgebreide tests en begeleiding zijn mogelijk via onze specialisten. Ook helpen we met de mogelijkheid om zelf de vloeistoffen te meten, bijvoorbeeld met essentiële metingen als ph-waarden en refractometer aflezing, in analoge of digitale uitvoering.​

Reiniging

Tijdige reiniging van uw machines helpt problemen te voorkomen. Ook hierin voorzien wij van advies en service. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.