• Petroline - headerAFS.jpg

    Nevelafzuiging

AFS_Luftfilter.jpg

​​​​​​​Sterke prestaties, schone lucht

Petroline biedt nevelafzuigingssystemen voor het ventileren van olie- en emulsie-mist die ontstaat tijdens metaalbewerkingsprocessen.
Deze maken gebruik van HEPA filters, maar daarnaast ook van de door AFS ontwikkelde 'long-life separator': dit gepatenteerde systeem filtert bijna alle deeltjes > 2.0 µm uit  de lucht.

Onze systemen onderscheiden zich door hun hoge efficiëntie. Ze kunnen worden gecombineerd met recirculatie- en afzuigsystemen, evenals warmteterugwinsystemen. Deze eenheden en systemen combineren energie-efficiëntie met milieuvriendelijkheid en duurzaamheid.

Wij maken gebruik van onze sectoroverschrijdende expertise in installatietechniek. Het resultaat zijn klantspecifieke oplossingen die worden ontworpen en geïnstalleerd door gekwalificeerde ingenieurs en professionals. Bovendien bieden wij uitgebreide service gedurende de gehele levensduur van een systeem of eenheid.

Wij staan voor hoge kwaliteit, duurzaamheid, arbeidsveiligheid en milieubescherming.

 

Bekijk de video voor een impressie:

AFS_RLT_Halle_22.jpg

Centrale afzuigeenheden

Centrale nevelafzuigingssystemen zijn belangrijk wanneer afzuiging en luchtreiniging toegepast moet worden op verschillende bewerkingsmachines. 

De afzonderlijke bewerkingsmachines zijn verbonden met een centrale afzuigbuis. Er wordt gebruik gemaakt van een centrale luchtreinigingseenheid t.b.v. afzuiging en reiniging. Dit betekent ook dat slechts één eenheid hoeft te worden gecontroleerd en onderhouden.

Een centraal afzuigsysteem biedt de mogelijkheid van een gereguleerde afvoer- en recirculatiebediening met de voordelen van een continue luchtwisseling. Zowel geuroverlast als relatieve vochtigheid in de productiewerkplaats worden verminderd. Uw personeel ontvangt permanent een gereguleerde toevoer van frisse lucht.

De nevelafzuigingssystemen kunnen snel en eenvoudig worden geïnstalleerd. Lekvrije Jacob-flensbuizen worden gebruikt voor de afzuiging van ongereinigde lucht. Dankzij het modulaire principe kan de leiding snel en eenvoudig worden aangepast aan nieuwe omstandigheden bij uitbreiding of herinrichting van het machinepark.

Bekijk de folder:

AFS-filters.jpeg

Zelfstandige eenheden

De individuele, zelfstandige nevelafzuigingseenheden zijn een goed gedefinieerde oplossing voor een specifieke toepassing en kunnen direct op of bij de machine worden geplaatst. De luchtreinigingseenheid en de bewerkingscentra vormen een geheel. Dit betekent een hoge mate van flexibiliteit bij de installatie van machines en de herinrichting van machines. De individuele eenheden vereisen weinig installatie-inspanning en meestal alleen korte buizen.

De individuele eenheden worden gebruikt in recirculatiemodus. Dit betekent dat de gereinigde lucht rechtstreeks terug de productiehal in wordt geblazen.

De kwaliteit van de gezuiverde lucht voldoet gedurende het hele jaar aan de wettelijke eisen voor de recirculatiemodus. De wettelijke vereisten voor de concentraties koelsmeermiddel in de lucht van de productiehal op het werk worden strikt nageleefd.

 

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.