• Petrofill-bg

    PETROFILL EMULSIEVULSYSTEEM

    Uw machinetanks automatisch gevuld

PETROFILL-24-7

Voorkom productietijdverlies

 

Het automatische bijvulsysteem van Petrofill is ontworpen om productieonderbrekingen te voorkomen. Een goed onderhouden koelmiddelreservoir is even cruciaal als de gereedschappen waarmee wordt gewerkt. Het is bewezen dat het optimaal onderhouden van emulsies tal van voordelen met zich meebrengt, zowel praktisch als economisch.

Alle Petrofill-systemen worden aangepast aan de specifieke eisen van de klant en worden vakkundig geïnstalleerd en getest door onze monteurs. Deze Turn-key solution is een PLC-gestuurde eenheid met door ons in-house ontwikkelde software.

Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden

 

Bekijk de video voor een impressie van het systeem:

Voordelen

- Voorkomt machinestilstand door emulsietekort

- Geen koudeschok > minder kans op maatafwijkingen 

- Verlengt standtijd van emulsies en gereedschappen

- Aantoonbaar minder emulsieverbruik

- Aanzienlijk minder bacteriën en schimmels

- Operators worden ontlast

 

Bekijk de folder:

petrofill-brix-control.jpg

Petrofill Brix-Control™

Wij blijven het Petrofill systeem vernieuwen en verbeteren. Onze laatste innovatie draagt de naam Petrofill Brix-Control™.

Het Petrofill Brix-Control™ systeem meet constant de mengverhouding van het koelsmeermiddel in de machinetank. Deze informatie wordt doorgestuurd naar de PLC, die het bijvulproces bijstuurt waar nodig. Het koelsmeermiddel in de machinetank heeft zo altijd de juiste mengverhouding, zonder dat u er omkijken naar heeft.

Een optimale mengverhouding resulteert in verbeterde nauwkeurigheid, vermindert de kans op maatafwijkingen, verlengt de levensduur van gereedschappen en vermindert productieverlies.

Interview Petroline

 

 

Wat klanten zeggen

 

"Metalworking coolant finally under control"

M&M Zerspanungstechnik GmBh

Na een lange zoektocht en een aantal slechte ervaringen heeft M&M Zerspanungstechnik GmbH, met hoofdkantoor in Nidda (Hessen, Duitsland) alleen maar positieve dingen te zeggen over het gebruik van zijn koelsmeermiddel. 

 

'Automatische vulinstallatie levert extra effectieve productie-uren op'

Mariasteen

Mariasteen is een sociale werkvoorziening met een grote metaalbewerkingsafdeling. Het tijdrovende manuele opvullen van de emulsietanks in de machines was al langer een doorn in het oog van de productieverantwoordelijke. “Ik wil dat onze mensen zich op hun kerntaak kunnen concentreren en dat is produceren. Dat kan niet wanneer onze begeleiders constant rond moeten lopen om de stand van de emulsies te meten of om de tanks bij te vullen."