• Petroline - headerbgs-2.jpg

    Oliefiltratie systemen

    Verlengt de levensduur van het koelsmeermiddel

Schraegbettfilter_SB_POLO_Filter_Technik_Kopfbild_101-2.jpg

Onze producten helpen te besparen

Of het nu gaat om water, emulsie of olie: wij garanderen een lange levensduur van uw media.

Binnen ons assortiment bieden wij grote filtersystemen aan die de gehele machinehal bedienen, evenals middelgrote filtersystemen voor machinegroepen.
Daarnaast hebben we single unit systemen met speciale filters voor individuele machines.

Ook voorzien we in continu filterbanden, pompen, skimmers en andere benodigdheden. Hiermee helpen we met efficiëntie in uw processen en kostenbesparing.

Bekijk deze video voor een impressie:

 

schuinebandfilter.jpg

Bandfilters

Bandfilters reinigen vloeistoffen ongeacht de mate van vervuiling, vloeistof (viscositeit) en volume (debiet). Het is cruciaal dat het banddoorlaatfilter een consistente kwaliteit levert, zelfs als deze aspecten veranderen.

Elk type banddoorlaatfilter heeft zijn eigen unieke kenmerken en toepassingen. In metaalbewerkingstoepassingen zijn bandfilters essentieel om verstopping te voorkomen. Filtratie speelt een sleutelrol bij het verlengen van de levensduur en het behouden van de kwaliteit van het eindproduct.

Diagonaalbandfilters worden steeds vaker gebruikt vanwege hun vermogen om een groot filteroppervlak te bieden op een compacte schaal. Bovendien leidt de toenemende dikte van het filterresidu op het vlies tot een vermindering van het vliesverbruik en verbeterde filtratieresultaten.

Een belangrijk onderdeel van het Polo-programma is de toepassing van op maat gemaakte filtertechnologie. Door gebruik te maken van diverse standaard componenten, bouwen we het juiste filtersysteem voor uw specifieke situatie. Hierbij houden we rekening met de lokale omstandigheden, uw wensen en uw budget. Elk apparaat is uitgerust met een filtersysteem en een bandfilter om optimale filtratieresultaten te waarborgen.
 

Centraal filtersysteem

Een centraal filtersysteem zorgt voor een optimale controle van de stroom van (emulsie-)vloeistofffen. Dosering en bijvullingen kunnen centraal worden ingesteld, zelfs tijdens productiestilstand, waardoor de vloeistof in beweging blijft. Dit resulteert in extra filtratie en effectieve reiniging, wat leidt tot een langere levensduur van de emulsie en verbeterde machineprestaties.

Oelskimmer_SSK_POLO_Filter_Technik_Box_01_klein_101.jpg

Skimmers

 

POLO Bandskimmer BSK - A0.6

De universele olieskimmer die bovendrijvende olie (lekolie) effectief en snel uit de emulsietanks verwijdert, De brede skimmerband van 100 mm waarborgt hoog rendement en lange levensduur. Er zijn ook speciale banden voor hoge temperaturen verkrijgbaar.

- Variabele bandlengtes
- Tot 3 meter insteekdiepte
- 100 mm brede band
- Met stalen klemmen
- Voor diepe tanks inzetbaar
- Temperaturen tot 70°C
- Eenvoudige montage
- 24V werkspanning
- Universele toepassing


PetroSkim 200

PetroSkim 200 is een kleine olieafschuimer voor algemeen gebruik die vaak wordt gebruikt in lage tanks en spaantransportbanden. Lekkende olie zal zich aan de banden hechten. De bandsnelheid is instelbaar. Deze compacte bandskimmer levert geweldige resultaten tegen een betaalbare instapprijs.
 

POLO Schijfskimmer SSK - A35

De olieskimmer voor ondiepe tanks die de lekolie eenvoudig uit emulsietanks verwijdert. De schijf trekt vrije olie aan, welke in een apart reservoir wordt opgevangen. De 24V werkspanning waarborgt veiligheid. Eenvoudig zelf te monteren. Bij diepe baden worden band-olieskimmers ingezet.

- Voor ondiepe tanks
- Op spanentransporteurs
- Voor reinigingsbaden
- Onderhoudsvrij
- Eenvoudige montage
- 24 V werkspanning
- Universele toepassing

Petroline levert POLO filtervlies voor elke denkbare toepassing en afmeting.
 

Ariana Snaarskimmer R-1000M

Snaarskimmers maken gebruik van oneindige plastic draden om olie uit vloeistoffen op waterbasis te verwijderen. De snaar wordt gespannen tussen een aandrijfrol en een kleine geleidingsrol met een diameter van 35 mm, waardoor de skimmer geschikt is voor gebruik in kleine openingen. De geleidingsrol met geleidestang kan worden aangepast naar hoeken van 10, 20, 30, 40 en 50 graden, waardoor zelfs moeilijk bereikbare plaatsen kunnen worden behandeld.